arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Voor wie is hospice de Cocon?

Voor wie is hospice de Cocon?

Hospice de Cocon is er voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. De behandeld arts verklaart dat er een levensverwachting is van maximaal drie maanden. Wij bieden zorg om u het zo aangenaam mogelijk te maken.   De ondersteuning sluit zoveel mogelijk aan op de behoefte van  u of uw naasten.

Onze geschoolde vrijwilligers  bieden ondersteuning en begeleiding aan u en uw naasten. Er is zowel aandacht voor de lichamelijke en psychische gesteldheid als voor de sociale situatie van de gast. De coördinatoren begeleiden de vrijwilligers en zijn het aanspreekpunt voor iedereen in huis. De verpleegkundige zorg wordt geleverd door een thuiszorgorganisatie. Voor de medische begeleiding blijft, voor zover dat mogelijk is, de eigen huisarts verantwoordelijk.

Wat kost een verblijf in het hospice?

Het verblijf in het hospice, huisvestingskosten, gas, licht, verwarming, voeding en al wat er bij komt kijken om een bijna thuis huis draaiende te houden, moeten wij zelf bekostigen

Wij vragen een eigen bijdrage in de kosten, deze is €40,- per dag. Deze bijdrage wordt in veel gevallen vergoed door een aanvullende zorgverzekering, dit kan u navragen bij uw zorgverzekering.

Hieronder hebben we een meeneemlijst toegevoegd voor opname:

Wat u mag meenemen bij de opname