arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

VPTZ Thuis

VPTZ Thuis

Tijd, aandacht en ondersteuning

Er zijn voor een ander in de laatste levensfase, daar staan de vrijwilligers van VPTZ voor. Samen met de mantelzorgers en de beroepsmatige zorg doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze bijzondere en onzekere periode. Zij verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken.

De vrijwilligers kunnen bij mensen die thuis willen sterven taken van de mantelzorgers overnemen, zodat zij ook even kunnen rusten, een boodschap kunnen doen of ‘s nachts rustig kunnen slapen. Weten dat er een opgeleid iemand aanwezig is, kan de rust geven die op dat moment zo nodig is. Tevens kunnen onze vrijwilligers een luisterend oor en emotionele ondersteuning bieden.

Zodra u merkt dat de zorg voor een terminale zieke te zwaar wordt, kunt u hulp vragen bij ons. Dat kan ook als een ongeneeslijk ziek familielid in een ziekenhuis ligt en graag de laatste levensfase thuis wil zijn. Met de coördinator maakt u een afspraak voor een gesprek. In dit gesprek kunt u informatie geven over uw situatie en uw vraag toelichten. Samen bekijkt u wanneer er hulp nodig is. Dat kan `s nachts of overdag zijn. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen.